12.4.2023

Mielenmaisemia: Ulkoilmaelämää

Istua heti kirjakaupan oven eteen lukemaan juuri ostettua kirjaa. Mennä kahvilan aurinkovarjojen alle, jutella ja syödä jotain hyvää. Pelata kavereiden kanssa; jalkapalloa, tennistä, heitellä laiskasti palloa. Lajilla ei niin väliä, yhdessäololla on.

Ulkoilmaelämä eurooppalaiseen tapaan on energisoivaa. On riittävän lämmintä tehdä ulkona sitä, mitä muutoin sisällä: istua penkillä puistossa tai joen varrella ja katsella maisemaa. Kuljeksia kaupungin läpi näennäisen huolettomana, vailla päämäärää mutta kuitenkin menossa jonnekin.

Voi myös soutaa tai meloa, kenties kalastaa. Lipua hitaasti pitkin jokea, väistellä proomuja. Tai kitkeä kukkapenkkiä, ruokailla perheen kanssa katoksen alla, pysähtyä juttelemaan tuttavien kanssa. Antaa lasten leikkiä suihkulähteellä, kiipeillä penkeillä ja osallistua itsekin hippaan.

Liikkua luonnossa: lähteä pyöräretkelle, kävelemään tai lenkille. Siirtyä metsäteille ja ottaa kävelysauvat mukaan. Käydä leipomossa, lähikaupassa ja lihakaupassa, päivän ostokset mahtuvat kangaskassiin. Ostaa pari pulloa viiniä tai kokeilla uutta kesäjuomaa. Elää ulkona, eikä vain hytisten pistäytyä hoitamassa välttämättömät ja palata nopeasti takaisin sisälle.

Ulkona muuttuu erilaiseksi kuin sisällä. Kotona näkee aina sen saman, ulkona joka kerran uutta. Se ravitsee mieltä ja kehoa.  

Lue lisää Mielenmaisemia:
Itsekkyys, Erilaisuus. Salailu, Haihattelu, Velttous, Miellyttämisen halu, Kestävyys, Sitkeys, Liike, Aktiivisuus, Uudistuminen, Yllätykset, Mielialan muutos, Haltioituminen, Äänet, Hiljaisuus, Aika, Pyöräily, Yhteisöllisyys, Kuuntelu, Ystävällisyys, Avuliaisuus, Tervehtiminen, Vapaus, Kiireettömyys, Unohtaminen, Rentous, Rauhallisuus