Aika

17.3.2021

Mielenmaisemia: Aika

”Merkitse itsellesi tärkeimmät asiat kalenteriin, älä pelkästään priorisoi sitä mitä kalenterissa sattuu olemaan.” Mietelause hotellin käytävällä.

Tärkeintä on tehdä, mikä on itselle tärkeää. Huolehtia siitä, että sille on aikaa. Ei vain jäädä kiinni siihen, mikä täyttää päivät lähes huomaamatta.

Joku ohjaa itseään kalenterilla, toinen miettimällä mitä haluaa päivän aikana tehdä. Kolmannen päivä täyttyy siitä, mitä joku toinen sinne aikatauluttaa. Tunne, joka illalla valtaa mielen, on ratkaiseva oman elämäntunteen kannalta. Nautinko päivästä vai menikö se taas ohi huomaamatta, tehden sitä mitä täytyi.

On niin helppo pysyä siinä, mitä on aina ennenkin tehnyt. Lukea toisten postauksia kirjojen sijaan, päivittää somea keskustelun sijaan, jäädä sohvalle kävelyn sijaan. Muuttua ikään kuin oman elämänsä sijaiseksi.

Elämä ja hyvinvointi syntyvät siitä, että huolehtii tietoisesti itsestään. Ei ole vain muulta tulevien asioiden toteuttajana. Tee sitä, mikä lähtee itsestä ja järjestä sille aikaa, vaikka laittamalla se kalenteriin. Toisenlaisella kielellä sanottuna voisi puhua itsensä johtamisesta; keskity siihen, mikä tuottaa iloa ja voimaa elämään.

Lue lisää Mielenmaisemia:
Pyöräily, Yhteisöllisyys, Kuuntelu, Ystävällisyys, Avuliaisuus, Tervehtiminen, Vapaus, Kiireettömyys, Unohtaminen, Rentous, Rauhallisuus