Yllätykset

5.5.2021

Mielenmaisemia: Yllätykset

Matkapäivät eivät aina suju niin kuin luuli, hyvästä valmistelusta huolimatta. Niin kuin sinä kesänä, kun siihen asti loistava pyörätie siirtyi yhtäkkiä kapealle vilkasliikenteiselle maantielle. Pyöräilijää opastettiin ottamaan juna seuraavalle osuudelle, sillä reitti oli muuttunut liian vaaralliseksi. Suunnitelman muutos, eikä ihan mieluinen sellainen.  

Odottamattomat asiat kuuluvat elämään, vaikka niitä ei aina haluaisi. Tai tietenkin toivoo niitä mukavia yllätyksiä, jotka antavat uutta ja tuovat ihmiset lähelle. Sen sijaan muutokset, jotka vievät muualle kuin silloin haluaisi, eivät heti tunnu mieluisilta.

Mutta pienen harmituksen jälkeen löysi tilanteen hyvät puolet: uusi kokemus (pyörät junaan), aikatauluun helpotusta (oli päivä kiinni otettavaa) ja mahdollisuus välttää iltasade. Siispä mielentilan muutos ja välipalan jälkeen hyvillä mielin matkalla eteenpäin.    

Yllätykselle pitää antaa mahdollisuus, eikä heti päättää miten siihen suhtautuu. Outo voikin paljastua kiinnostavaksi ja hitaus hyväksi mielelle. Vaikka muutos on odottamaton, voi se olla tarpeellinen.

Lue lisää Mielenmaisemia:
Mielialan muutos, Haltioituminen, Äänet, Hiljaisuus, Aika, Pyöräily, Yhteisöllisyys, Kuuntelu, Ystävällisyys, Avuliaisuus, Tervehtiminen, Vapaus, Kiireettömyys, Unohtaminen, Rentous, Rauhallisuus