17.2.2021

Mielenmaisemia: Pyöräily

– Mitä suomalaiset tekevät, jos eivät harrasta pyöräilyä?

Kysymyksen esitti rouva, joka oli samaan aikaan juomatauolla. Ennen kuin ehdin vastata, hän jatkoi toteamalla, että jotain ulkoiluun liittyvää tietenkin, varmasti sitten kävelyä ja vaellusta.    

Mutta suomalaisethan ovat mökillä, puuhailemassa kuka mitäkin. Tai vain oleilemassa, omilla tavoillaan itseensä syventyen. Nauttien tutuista maisemista, jotka vaihtuvat vuoden ajan mukaan, mutta joskus kaipaisi ehkä jotain muutakin. Kesämökki on mahdollisuus pysähtyä hetkeksi, mutta ei tuota matkan ja liikkeen aiheuttamaa mielihyvää.

Pyöräilyssä on ne kaikki. Liike ja vauhti, jossa ehtii katsoa maisemat ja jutella. Tuuli ja aurinko, jotka tuntuvat iholla. Metsän, peltojen ja hiekan tuoksu, joka häivähtää tai tuoksuu sateessa voimakkaammin. Matkan jalkoihin lisäämä väsymys, joka kasvaa iltaa kohti. Ympäristön vaihtumisen tuomat ajatukset, jotka syntyvät uusista havainnoista. Voi pysähtyä kahville, oluelle varjon alle tai nauttimaan auringosta ja näkymistä. Uudet maisemat tuottavat uusia ajatuksia.        

Lue lisää Mielenmaisemia:
Yhteisöllisyys, Kuuntelu, Ystävällisyys, Avuliaisuus, Tervehtiminen, Vapaus, Kiireettömyys, Unohtaminen, Rentous, Rauhallisuus