2.4.2020

Mielenmaisemia: Kiireettömyys

Vaikka et itse olisi sellainen, tunnistat sen varmasti.  Se on leppoisaa kävelyä, näyteikkunoiden katselua ja muutama sana tuttujen kanssa. Ruokailua aurinkovarjon alla pihalla, hetki kirjan kanssa aurinkotuolissa tai aikaa köynnösten kiinnittämiselle säleikköön ja kukkapenkin kitkemiselle. Katselet sitä hieman kadehtien, sillä tunnistat, että se saa sinut kaipaamaan jotakin. Et osaa ehkä heti nimetä sitä, mutta tiedät, että jotain tuollaista sinäkin tarvitset. Kyse on kiireettömyyden tunteesta. 

Se on jotain muuta kuin kiireistä korporaatioelämää ja läppärin kantamista paikasta toiseen. Esitykset ja puheenvuorot ovat vaihtuneet keskusteluksi, automaattikahvi ja nopeasti kastettu teepussi pitkään haudutetuksi teeksi. Merkkilaukun ja muistioiden tilalle on tullut kassi ja kirjat, jatkuva kalenterin vilkuilu ja täyttäminen on muuttunut kuulumisten vaihtamiseksi tuttujen kanssa.  

Kiireettömyyttä tarvitsee jokainen nauttiakseen elämästä, kuullakseen itseään ja toisia. Elääkseen ihmisen kokoista elämää.

Lue lisää Mielenmaisemia:
Unohtaminen, Rentous, Rauhallisuus