Uudistuminen

12.5.2021

Mielenmaisemia: Uudistuminen

Hartiat jumittuvat paljosta kirjoittamisesta tai selkä sohvalla lojumisesta.  Jalat rasittuvat pelkästä juoksemisesta ja ainainen salaatin syöminen voi alkaa tympiä. Silloin tarvitaan jotain muuta. Uudistuminen tuo uutta ja samalla pakottaa luopumaan jostain vanhasta. Se tekee hyvää, sillä saman toistaminen pitkään jäykistää.

Luovuus ei liiku, ellei tee asioita toisin kuin ennen. Näkee laineet horisontin sijasta ja puiden runkojen läpi kuultavan auringon eikä vain vihreää lehtimassaa. Keskittyy väreihin eikä aina vain muotoihin, kirjoittaa lehtijutun runojen tilalle. Luovuus hyötyy vaihtelusta kuten kuntokin. Kestävyys ja luovuus paranevat oikealla rytmityksellä ja erilaisilla treeneillä. 

Myös aivot tarvitsevat uutta. Toisenlaisten juttujen lukemista lehdistä, erilaisia kirjoja kuin ennen, jonkun uuden tekemistä. Ei vanhan ja tutun lisäksi vaan tilalla. Jos jatkaa kaikkea entistä eikä luovu (tai edes vähennä) mitään, tulee aikatukoksia elämään. Silloin uudistuminen estyy tai hidastuu, ja menettää parantavan, korjaavan vaikutuksensa.

Uudistuminen on kuin virkistävä uni, jonka jäljiltä herää virkeänä ja täynnä uteliasta intoa.    

Lue lisää Mielenmaisemia:
Yllätykset, Mielialan muutos, Haltioituminen, Äänet, Hiljaisuus, Aika, Pyöräily, Yhteisöllisyys, Kuuntelu, Ystävällisyys, Avuliaisuus, Tervehtiminen, Vapaus, Kiireettömyys, Unohtaminen, Rentous, Rauhallisuus