Mielialan muutos

21.4.2021

Mielenmaisemia: Mielialan muutos

Tilanne, jolloin ärtymys muuttuu levollisuudeksi tai kiukku välinpitämättömyydeksi. Kun tympeys vaihtuu uteliaisuudeksi tai raskaat mietteet herääväksi kiinnostukseksi. Se on kohta, jolloin pystyy päästämään irti niistä ajatuksista, joihin on pidemmäksi aikaa jo vajonnut. Sillä on monta nimeä: tunnetilan, mielialan, tunnelman tai ajattelutavan muutos. Se vapauttaa olemaan oma itsensä, mielen vallanneen muukalaisten sijasta.

Jokainen tuntee liian selvästi tilanteen, jossa omista ajatuksistaan ei meinaa päästä eroon. Ajatukset ovat jumittuneet kiertämään samaa rataa. Kun mielessä on vain yksi, jatkuvasti toistuva ajatus, eikä sen tilalle saa toista ajatusta kuin ohikiitäväksi hetkeksi, tarvitaan tietoista mielentilan muutosta.  

Sen saa aikaan käänne tekemisessä. Se, että vaihtaa lojumisen aktiivisuuteen, liikunnan rentoutumiseen, lukemisen käsillä tekemiseen. Se pitää tehdä harkitusti, sillä jumittunut ajatus ei muutoin anna periksi. Tuloksena on huolien vaihtuminen keveyteen tai tylsistymisen muuttuminen iloksi. Se ei oikeastaan vaadi paljoa, vain rytmin muutoksen ja toiston katkaisun.   

Lue lisää Mielenmaisemia:
Haltioituminen, Äänet, Hiljaisuus, Aika, Pyöräily, Yhteisöllisyys, Kuuntelu, Ystävällisyys, Avuliaisuus, Tervehtiminen, Vapaus, Kiireettömyys, Unohtaminen, Rentous, Rauhallisuus