Paperikasat

15.2.2023

Mielenmaisemia: Paperikasat

Ensin yksi paperi jää pöydälle, hakeutuu sille luonteenomaiseen vapaana olevaan paikkaan. Ja heti kun se on vallannut tilan, sen päälle alkaa kertyä samanlaisia luonnonilmiön voimalla. Pino alkaa kasvaa maksetuilla laskuilla (kyllä, kaikki eivät ole vielä sähköisiä), säilytettävillä kirjaostosten kuiteilla, lehdestä repäistyillä jutuilla ja tulostetuilla ”luen kun on aikaa” -artikkeleilla.

Siinä, missä äsken oli tyhjää pintaa, on nyt epämääräinen kasa. Se kasvaa lähes huomaamatta, kunnes ylittää kriittisen pisteen, joka saa aikaan kiivaan siivoushetken: mistä tuokin on tullut, ihan turha, heitetään pois. Muutama paperi löytää paikkansa, suurin osa menee sen kummemmin lukematta suoraan paperinkeräykseen. Pöydän kulma tyhjenee taas hetkeksi.

Kunnes on taas uuden jonon vuoro. Paperiruuhka ei katkea koskaan.

Lue lisää Mielenmaisemia:
Ulkoilmaelämää, Itsekkyys, Erilaisuus, Salailu, Haihattelu, Velttous, Miellyttämisen halu, Kestävyys, Sitkeys, Liike, Aktiivisuus, Uudistuminen, Yllätykset, Mielialan muutos, Haltioituminen, Äänet, Hiljaisuus, Aika, Pyöräily, Yhteisöllisyys, Kuuntelu, Ystävällisyys, Avuliaisuus, Tervehtiminen, Vapaus, Kiireettömyys, Unohtaminen, Rentous, Rauhallisuus