Miellyttämisen halu

25.5.2022

Mielenmaisemia: Miellyttämisen halu

Häntä kuunnellaan erityisen tarkasti, jokainen juttu huomioidaan. Myönnellään ja kommentoidaan, ollaan kiinnostuneita ja kysellään. Jatketaan samasta aiheesta. Oma juttu saa jäädä kesken, jos Hän puhuu. Vitseille nauretaan kovaäänisesti tai ainakin kohteliaasti, vaikka ei yhtään huvittaisi.

Miellyttämisen halu valtaa aika ajoin jokaisen. Tunnistat sen helposti: katseet on kohdistettu Häneen, joka on juuri sillä hetkellä tärkeä.

Miellyttämisen halu ei ole paha, vaan ihmissuhteille hyödyllistä. Ystävällisyys rakentaa ihmissuhteita ja luo halua toimia yhdessä. On myös luonnollista ihailla niitä, joihin haluamme samastua ja omaksumme tapoja sellaisilta, joiden lähipiiriin haluaisimme päästä.

Silti ei voi välttyä ajatukselta, että miellyttämisen halussa on erityisesti kyse oman aseman ylläpitämisestä. Kun minä osoitan pitäväni sinua tärkeänä, pidät sinä myös minua tarpeellisena ja palkitset sen jollain tavoin. Sillä miellyttämisen halun taustalla on vähintään tiedostamaton pyrkimys vastavuoroisuuteen. Tiedosta, että haluat miellyttää, niin tutustut samalla paremmin itseesi, myös varjopuolelta. 

Lue lisää Mielenmaisemia:
Kestävyys, Sitkeys, Liike, Aktiivisuus, Uudistuminen, Yllätykset, Mielialan muutos, Haltioituminen, Äänet, Hiljaisuus, Aika, Pyöräily, Yhteisöllisyys, Kuuntelu, Ystävällisyys, Avuliaisuus, Tervehtiminen, Vapaus, Kiireettömyys, Unohtaminen, Rentous, Rauhallisuus