23.11.2022

Mielenmaisemia: Itsekkyys

Suuri ego. Mikä ihana tekosyy käyttäytyä kuten haluaa. Pysäyttää liikenne, kun haluaa kävellä tien yli. Puhua niin kovaa, että koko ravintolasali kuulee. Ottaa aina pelleilme ja -asento valokuviin. Vastata toisten puolesta ja samanaikaisesti korostaa, kuinka jokainen on vapaa tekemään mitä haluaa.

Kunnes tapahtuu jotain, joka on oman mielen vastaista. Silloin puututaan muidenkin tekemisiin.  

Itsekkäät ihmiset ovat kuin isoja vauvoja. Hymy on herkässä, kun kaikki menee oman mielen mukaan. Jos tuntuu yhtään epämieluisalta tai asiat etenevät väärään suuntaan, reagoidaan kitinällä tai korvia särkevällä metelillä, joka kiinnittää varmasti kaikkien huomion Minuun ja Tarpeisiini. Sillä yritetään mobilisoida muut korjaamaan tai poistamaan epäkohdat, jotka Minua ovat kohdanneet.

Pieni vauva elää vain itsessään eikä aina erota missä itse loppuu ja äiti alkaa. Ääni on ainoita keinoja vaikuttaa omaan oloon. Isolla vauvalla sen sijaan on kaikki aikuisen keinot käytettävissään tilanteen muuttamiseksi. Sen sijaan hän usein valitsee vauvan aseman ja keinot.

Liian itsekäs ego poistaa sosiaalisten tilanteiden tajun, turhan omatunnon herkkyyden ja jouston muiden tarpeiden kohdalla. Sillä itsekkäälle on olemassa vain minä, muut ovat ihaileva yleisö, parhaimmillaan ilman kritiikkiä.

Lue lisää Mielenmaisemia:
Erilaisuus, Salailu, Haihattelu, Velttous, Miellyttämisen halu, Kestävyys, Sitkeys, Liike, Aktiivisuus, Uudistuminen, Yllätykset, Mielialan muutos, Haltioituminen, Äänet, Hiljaisuus, Aika, Pyöräily, Yhteisöllisyys, Kuuntelu, Ystävällisyys, Avuliaisuus, Tervehtiminen, Vapaus, Kiireettömyys, Unohtaminen, Rentous, Rauhallisuus