Haihattelu

17.8.2022

Mielenmaisemia: Haihattelu

Haihattelu astuu kuvaan silloin, kun raahaa mukanaan kaikenlaista, jota olisi kiva tehdä, mutta kaikki jää käyttämättä. Kuten matkalle mukaan pari kirjaa, eikä lue kuin näytösluontoisesti pari sivua. Keskeneräisen villaneuleen, joka on tarkoitus saada viikon aikana valmiiksi, mutta jota ei edes nosteta kassista. Kiikarin ja kaukoputken, jotta voisi tiirailla maisemia ja lintuja, mutta jotka jäävät kuistille reissun ajaksi.

Haihattelua on myös pitkien kävelyreissujen suunnittelu, jos pisimmät kävelyt ovat kuitenkin vain muutaman kilometrin mittaisia. Tai se, että ottaa mökille teltan ja makuualustan, jotta oltaisiin maastossa yötä, mutta sitä ei edes oteta puheeksi viikon aikana. Sisällä on niin kätevää yöpyä.

 Haihattelija suunnittelee, mutta ei toteuta. Hankkii tavaraa, jota ei käytä tai puhuu suurempia, kuin mitä edes todellisuudessa haluaa toteuttaa. Haihattelija ei ole pahantahtoinen vaan pikemminkin menee mukaan kaikkeen, mitä joku keksii ottaa esille. On niin kiva suunnitella, sillä silloin tuntee itsensä jo erilaiseksi ihmiseksi. Toteutus vain jää kesken.

Lue lisää Mielenmaisemia:
Velttous, Miellyttämisen halu, Kestävyys, Sitkeys, Liike, Aktiivisuus, Uudistuminen, Yllätykset, Mielialan muutos, Haltioituminen, Äänet, Hiljaisuus, Aika, Pyöräily, Yhteisöllisyys, Kuuntelu, Ystävällisyys, Avuliaisuus, Tervehtiminen, Vapaus, Kiireettömyys, Unohtaminen, Rentous, Rauhallisuus